mandag 25. mai 2009

Sykehusturen :/

17.mai begynte Ronja å få feber, men vi trodde det bare var tannfeber. Hun er jo på tur med sin 12 tann nå. Men det var det tydeligvis ikke. For dagen etter var feberen ennå høyere så vi tok en tur på legekontoret. Der fant de ut at feberen var oppe i 39,9 grader og hun hadde en CRP på 72. Hun ble startet på antibiotika siden de trodde det kunne være lungebetennelse, med beskjed om å komme tilbake dagen etter eller hvis hun ble værre. Dagen enner dro vi inn igjen, og da var feberen 40,1 og CRP begynte å krype opp mot 200 og var stigende. Så da fikk vi beskjed om at Ronja skulle legges inn på Hammerfest sykehus.
Stakkars lille babyen vår i stooore sykehussenga...
Jeg og Ronja dro hjem for å pakke litt saker og ting, så kom Olen min hjem fra jobb og vi kjørte avgårde. Når vi kom fram måtte de ha blodprøver, men de kunne ikke finne blodårene. Så reagensrørene ble fylt med et stikk i fingeren, der en og en dråpe ble presset ut og ned i røret. Det tok lang tid og Ronjalille skrek som en stukken gris stakkars. Feberen var nå kommet opp i 40,2 så nå begynte vi å bli urolige. Men ble beroliget av et fantastisk team på sykehuset :)


De bloddråpene var vonde å få ut :(
Den kvelden etter at Ole var dratt hjem, slet jeg med å få Ronja til å sove. Det var ingen rullegardin på rommet vårt og det er jo en kjent sak at det blir ikke akkurat mørkt på natta på denne årstiden her i nord. I tilleg var hun stukket, poket og var både sløv og oppgiret av alt som hadde skjedd denne dagen. Kl 23.30 sovnet hun endelig og jeg kunne ta natta jeg også. Men hun våknet med jevne mellomrom hele natten, sov ikke godt i det hele tatt.



Barn kan sovne i de utroligste stillinger :)
Dagen etter tok de nye prøver, takk og pris fant de blodåren i armen denne gangen :) så hele seansen var over på noen få minutter, og en betuttet Ronja var storfornøyd med at de damene i hvite frakker forlot rommet. Vi var også å tok røntgen, noe som heller ikke falt i smak, hehe.. Tror det var i 15 tiden at legen kom inn og kunne fortelle oss at det var en veldig kraftig virusinfeksjon Ronja hadde, men at både feberen og CRP var på tur ned nå. Så han følte det trygt å skrive oss ut samme dagen, med beskjed å holde henne under observasjon hjemme, og å kontakte lege med en eneste gang om noe skulle forandre seg :)



En mindre fornøyd Ronja.
Tror både jeg og lilletøtta var bare to store glis da Olen kom for å hente oss. Ble utrolig mye kjøring på den mannen de dagene og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har en så snill mann i mitt liv. Ingen beskjed om at vi fikk ta taxi eller "the fast Window", så deilig.


Ronja har fått DVD-spiller i bilen.
Var fantastisk å komme hjem og få roen tilbake. Ronja slokna som ei sol i si ega seng mens vi satt oss i reclinerene i en midlertidig koma, hehe :)
Nå er Ronjalille i super form, men tror hun har blitt forvent til alt for mye oppmerksomhet, for det er en del sutring og fotfølging nå om dagen, hun må tydeligvis på bortskjemtavvenning :)

Tenk de har fått flatskjermer på sykehuset !! På ROMMENE !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar